De weergoden waren Kerkrade afgelopen zaterdagavond ongunstig gezind. Maar wie eenmaal de regen getrotseerd had en de fraai gedecoreerde Hof van Erenstein en het aanpalende feestpaviljoen bereikt had, mocht weer rekenen op een mooi feest. Het 54ste Jalabal van de Prinse Road Kirchroa, wederom strak uitverkocht, eerde Maurice Buck met de Sjwatse Kater, voor al zijn verdiensten op cultureel, muzikaal en ondernemend gebied in Kerkrade. Burgemeester Jos Som had bovendien nog een extra presentje in de vorm van een dirigentenstok. "Het siert je dat je altijd je werk op de achtergrond verricht", sprak de burgervader. "Maar ik verzoek je hierbij deze stok tijdens het komende Vasteloavendskonzeet een keer op de voorgrond te hanteren."

Na alle plichtplegingen gold traditioneel: 't darf jedanst weede, en was het dringen op de dansvloer. Partyband The Nighttrain bracht de nodige soul in het Paviljoen, terwijl het trio William Smulders in de Hof letterlijk een gevoelige snaar raakte met groovy songs and smooth ballads. Enkele dj's zorgden er in de pauzes van de artiesten voor dat de feestelijk geklede gasten konden blijven swingen.

Zo beleefde eenieder weer een fantastische opmaat naar de naderende Vasteloavend. En was het aan het einde van de avond zowaar droog. Een avond dansen, zingen en having a good time toonde weer eens te meer aan: 't sjunste op de welt, wat d'r Herjod had jemaad. Dat is os Kirchroa, went 't zingt en laacht. Zunt boaver os ooch de wolke al ins jrauw, da dunt vier vier zinge, verdrieve vier ze jauw...