Het Jroeës Kirchröatsj Klonekonkoer op carnavalsdinsdag, ook bekend als het Klonetrekken, krijgt een nieuw uiterlijk. De organisatie van het evenement heeft dit jaar alles uit de kast gehaald om het evenement op een hoger niveau te tillen. “De klonegroepen krijgen extra aandacht, de artiesten komen meer naar voren en het publiek zal op zijn wenken worden bediend met een fantastisch programma op een fantastische Markt”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

kloone_konkour
Foto: Jo Pöttgens

Het eerste dat zichtbaar verandert is het podium. Het podium zal verplaatsen van de kiosk naar d’r Joep. D’r Joep, het standbeeld van een mijnwerker, zal in het bühnebeeld opgenomen worden. Hij zal van dichtbij dit evenement meemaken. De verplaatsing van het podium betekent dat de hele Markt nu kan meegenieten van een groots programma.

Middels de vertrouwde ‘klonejank’, de catwalk, presenteren de klonegroepen zich aan het Kerkraadse en Limburgse volk. Deze catwalk zal ook een andere plek krijgen. De groepen komen rechts van het podium de bühne op, tonen zich op het grote podium en ondersteunen als bühnebeeld de artiest tijdens een optreden en verlaten vervolgens weer het podium aan de linkerkant.

Dit alles wordt uiteraard weer live uitgezonden door TVL. Om alles in goede banen te leiden, en alle klonegroepen de eer te geven die ze verdienen vraagt de organisatie aan de groepen zich tijdig te melden. Dit kan via dit formulier. Zo kunnen namen van de groepen meelopen in de ondertiteling tijdens de live-uitzending. Uiteraard zijn ook klonegroepen van buiten Kerkrade welkom.

We maken er met z’n allen een fantastisch happening van. De artiesten vullen het klonekonkoer muzikaal. Zo hebben we naast Beppie, Big Benny en Frans Theunisz ook Legata’s Lederhosenpower, de Koalejitze en de Steierbuben. De presentatie is in handen van Eric Kemkens en Raoul Deckers, zij zullen worden ondersteund door Mimi en Clara Zoerbier jr. Zij tekenen voor de interviews op de Markt.

Het belooft een fantastisch feestje te worden. Jullie zijn er toch ook bij? Aanmelden kan via dit: formulier