Loek Wetzelaer (25) is op 2 november 1984 geboren op de Locht en getogen in Kerkrade - centrum. Zijn ouderlijk huis, gelegen aan de Stationsstraat aldaar, zal de komende weken als prinslieje reziedens dienen. Zijn directe buren zijn ook hoeëgheet va Kirchroa geweest, te weten Henk (I) Cordewener in 1972 en Paul (II) Savelsbergh in 1973. En op nog geen 100 meter afstand wonen voormalig stadsprins Jos (I) Buck (1970) en ere-preziedent, Bert van de Weijer. Kortom, de nieuwe stadsprins van Kerkrade woont in een heus prinse - vieëdel.

Stadsprins_Loek_I

Voor de nui hoeëgheet is met zijn proclamatie een droom uitgekomen. Dat weten ook vader Franco, moeder Karina, broer Toine (27) en zus Dionne (23), die zich samen met vele duizenden stadgenoten verheugen op het feest dat komen gaat. Leuk detail: zus Dionne heeft verkering met de stadsprins van 2004, Ruud (I) Borjans.

Loek I is fysiotherapeut van beroep en als zodanig werkzaam in de Praktijk voor Fysiotherapie aan de Marktstraat in Kerkrade. De stadsprins is een fanatiek sportman en een fervent supporter van Roda JC. Vader en moeder Wetzelaer zijn allebei werkzaam in het basisonderwijs. Vader Franco heeft zijn sporen verdiend bij ’t Jód Jewisse en zus Dionne is ook helemaal bezeten van d’r vasteloavend i Kirchroa. Moeder Karina en broer Toine zorgen voor het gezonde evenwicht binnen het gezin. Met Loek I als de stadsprins van 2010 is het volstrekt duidelijk dat Kerkrade er een geweldige prinslieje famillieë bij krijgt.

Loek I zal de komende weken over Kerkrade regeren met zijn waal en woape-sjpróch:

Mit de heng in de loeët en de vus op jen eëd
zaan iech üch: d’r Vasteloavend i Kirchroa
is en blieft de muite weëd !

Op zondag 24 januari a.s. bestaat de gelegenheid om de nieuwe stadsprins en zijn familie te feliciteren tijdens de pinse-emfank, die plaatsvindt in de Rodahal, aanvang 17.00 uur.