zondag, 12 januari 2014 20:48

Jorren I, stadsprins Kerkrade 2014

Written by

Tijdens de op zondag 12 januari 2014 op de Markt in Kerkrade gehouden prinsenproclamatie van d’r Kirchröatsjer Vasteloavendsverain “Alaaf Kirchroa 1936”, is de heer JORREN SENTJENS uitgeroepen als 70e stadsprins van Kerkrade. Hij zal regeren als JORREN I.

2014 - Jorren I
2014 - Jorren I 2014 - Jorren I

Jorren Sentjens (22), zoon van Henk en Maryl Sentjens-Wiertz en broer van Thijmen, is inne Kirchröadsjer jong voor wie een jongensdroom uitkomt. Zijn oom Harm zal op 1 februari a.s. de Sjwatse Kater in ontvangst nemen. Kortom, de familie van de stadsprins staat de komende weken vol in de schijnwerpers. De nieuwe heerser is er daarom ook helemaal klaar voor.

 

De prinslieje reziedens van de nui hoeëgheet is gelegen aan de Poststraat in Kerkrade-centrum, op een steenworp afstand dus van de markt en van de Rodahal. Twee plekken waar de nieuwe heerser de komende weken vaak te zien zal zijn. Jorren woont samen met Maxime Bonnie en is in het dagelijks leven werkzaam als intercedent bij de uitzendorganisatie van zijn oom (Wiertz Personeelsdiensten) . Hij is lid van Het Genootschap Heeren Hemeldraegers en van Vasteloavendvereniging Sjpriets11. In zijn vrije tijd zijn tennis en skiën zijn favoriete bezigheden. Jorren I is ook Roda JC supporter. De kersverse stadsprins zal regeren met de waal en woape-sjpróch:

Tsezame hei, tsezame op d'r maat.
Tsezame hü, en tsezame bis - deep - in de naat.


Op zondag 19 januari a.s. bestaat de gelegenheid om de nieuwe stadsprins van Kerkrade te feliciteren tijdens dePrinse-emfank in de Rodahal, die dit jaar bij wijze van uitzondering maar liefst 2 uur vroeger start (aanvang: 15.11 uur) omdat de jarige KVV die dag naast Jorren I zal staan om de felicitaties in ontvangst te nemen voor haar 7x11 - jubileum.

Read 6663 times Last modified on dinsdag, 20 januari 2015 21:53

Jalabal

 
 

CB Login