woensdag, 02 januari 2013 21:44

Proclamatie 69ste Stadsprins Kerkrade Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

De kerst is nog niet voorbij of het gonst van de geruchten in Kerkrade. Speculaties over de nieuwe stadsprins, die op zondag 6 Januari vanaf 15.00 uur wordt geproclameerd op de Markt, hebben wederom de overhand. Wie wordt de opvolger van Jorn I (Ballas) en wordt als 69ste stadsprins door het kerkraadse narrenvolk op handen gedragen?

Komt de nieuwe hoogheid uit het centrum, west, of toch uit Bleijerheide, Chevremont of Haanrade? Uit betrouwbare informatie blijkt dat het steeds moeilijker wordt een stadprins te vinden. De financiële crisis laat ook in het carnavalske Kerkrade zijn sporen achter. Misschien wordt men gedwongen met jarenlange tradities te breken en wordt het hoge ambt zelfs over meerdere carnavalisten verdeeld? Wat zal de Kirchröatsjer Vasteloavendsverain dit jaar uit de hoge hoed toveren om deze uitdaging aan te gaan?

Zondag 6 Januari a.s. om ca 15.00 uur wordt het nieuwe jaar afgetrapt met een van de carnavaleske hoogtepunten: de proclamatie van de nieuwe stadsprins op de markt in Kerkrade. Met optredens van ex-prins Marcel (II) Mahr en de Sjtéchneëlsjer, spektakel en veel muziek zoals we dat van de Kirchröatsjer Vasteloavendsverain gewend zijn, zal de nieuwe prins tegen 16.00 uur de scepter en veren in ontvangst nemen.

Read 15021 times Last modified on donderdag, 03 januari 2013 22:13

Jalabal

 
 

CB Login