Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/prr2upf/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
woensdag, 16 februari 2011 19:51

Óp zuk noa d’r richtieje kloon Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Het Kerkraadse klonetrèkke is uniek in Limburg. Voor de klankstad en haar directe omgeving is dit evenement sinds jaar en dag een vast ingrediënt van het jaarlijkse carnaval. Sinds 2007 is het klonetrèkke opgewaardeerd tot een heus klonekonkoer dat 8.000 vasteloavendvierders naar de Markt in Kerkrade trekt en live wordt uitgezonden op televisie. In 2011 slaan de Kirchröatsjer Vasteloavends Verain, Gemeente Kerkrade en TV Limburg de handen weer ineen voor de viifde editie van dit Jroeës Kirchröatsj Klonekonkoer.

KlooneKonkour
KlooneKonkour KlooneKonkour

Duizenden klone uit de hele provincie worden dinsdag 8 maart 2011 in Kerkrade verwacht. En wie niet live aanwezig kan zijn, stemt af op TV Limburg. Presentatoren Eric Kempkens en Raoul Deckers leiden het publiek in een 4 uur durende live uitzending door deze grootse vasteloavendshappening. “Meevieren op de Markt is geweldig”, weet ex-stadsprins Deckers uit ervaring. “Veel carnavalsgroepen die veelal een heel jaar druk zijn met hun kostuums presenteren zich aan het publiek en de vakjury. Die beoordeelt hen onder meer op kleding, originaliteit, samenstelling en presentatie. Uiteindelijk levert de hoogste score de titel ‘Winnaar Jroeës Kirchröatsj Klonekonkoer’ en een geldbedrag van € 111,- op. We zijn natuurlijk erg benieuwd wie na de Klaboesterbiere (2007 en 2008) en CV De Rapies (2009) en Oes de Moas (2010) komend jaar het konkoer gaat winnen.”

Naast de vele clowns maken verschillende Limburgse artiesten hun opwachting in Kerkrade. Zo zullen Beppie Kraft, Frans Theunisz, Legata’s lederhosenpower, de sjtechneelsjer, Kölsch Platt, Jod jek, Dom und Döol, Jack Vinders en nog veel meer het publiek laten meedeinen op bekende carnavalsnummers. Deckers: “Dj Jos O. zorgt vanaf 13.30 uur voor een goede warming-up. Van 13.44 tot 18.33 uur trekt de bonte stoet aan clowns en artiesten voorbij en om 18.44 uur onthullen we wie de winnaar van dit vijfde Jroeës Kirchröatsj Klonekonkoer is.Het einde van de uitzending is om 19.00u. De dj zal daarna nog een uurtje afterparty verzorgen”

Carnavalsgroepen die willen deelnemen aan het vierde Jroeës Kirchröatsj Klonekonkoer kunnen zich gratis aanmelden via het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot 2 maart 2011 en is gewenst omdat de organisatie alle groepen met naam en toenaam wil vermelden in de televisie-uitzending. De Kirchröatsjer Vasteloavends Verain, Gemeente Kerkrade en TV Limburg hopen vele verklede carnavalsliefhebbers te begroeten op de Markt in Kerkrade tijdens het Jroeës Kirchröatsj Klonekonkoer, op carnavalsdinsdag 8 maart 2011, vanaf 13.30 uur.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/prr2upf/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 16204 times

Jalabal